Språkresa till Bournemouth: ESL:s Bournemouthtips

Här är några tips som hjälper dig att få ut det mesta av Bournemouth och omgivande områden:

Eftermiddagste

ESL - ESL:s Bournemouthtips
Te är en nationell besatthet i England, och Cream Teatraditionen är särskilt stark i sydvästra England. Bournemouth är en perfekt plats att sitta och njuta av fint balanserade smaker av sylt, scones och en fin kanna te! Det finns ett antal charmiga tesalonger runt om i staden, men om du vill ha något lite mer lyxig är Print Room (theprintroom-bournemouth.co.uk) en bar och restaurang i en fantastisk art-decobyggnad.

Promenera från brygga till brygga

ESL - ESL:s Bournemouthtips
Bournemouths stränder har upprepade gånger visat sig vara den renaste i Storbritannien. En promenad från Bournemouth Pier till Boscombe Pier (eller vice versa) är ett naturskönt sätt att se denna charmiga sträcka av sand och för att hitta den perfekta platsen att njuta av solen. Längs vägen kan du stanna för en kopp kaffe, en kaka eller en kopp te. Det finns en liten avgift (mindre än £1) för inträde till Bournemouth Pier.

Vattensporter

ESL - ESL:s Bournemouthtips
Strand + hav + solsken = vattensportsparadis. I Bournemouth är kajak, jet ski, kite-surfing, wake-boarding och vindsurfing bland de mest populära alternativen, men du kan även prova på allt från paddle boarding till surfing. Kolla coastwiththemost.com.

Hyr en cykel

ESL - ESL:s Bournemouthtips
Särskilt på sommaren kan det vara perfekt att hyra en cykel som ett sätt att komma runt i Bournemouth och de omgivande områdena. On Yer Bike i Charminster erbjuder en stadscykel för £ 15 i veckan eller en mountainbike för £ 20 i veckan (onyerbike.co.uk). En tur utmed strandpromenaden från Hengistbury Head i öster till Sandbanks i väster är ett utmärkt sätt att njuta av den lokala naturen, även om cykling inte är tillåten på strandpromenaden i juli och augusti under de livligaste timmarna på dagen. Utanför staden finns det några vackra turer att göra på landsbygden runt närliggande Christchurch och Poole.
Ta reda på vad som händer lokalt
Do More Magazine (domoremag.com) har många bra tips för saker som händer i Bournemouth och Dorset i allmänhet. Det finns även en onlineguide som heter What’s On Guide (bournemouth.co.uk/whats-on), där du kan söka efter alla typer av evenemang och efter månad, medan Bournemouth News and Info (bournemouthnews.info) har fingret på pulsen på vad som händer i studentvärlden, tillsammans med många lokala erbjudanden. 

Saker att titta på, läsa, lyssna på

ESL - ESL:s Bournemouthtips
Att titta på
The French Lieutenant's Woman (1981) Regi: Karel Reisz 
Emma (1996) Regi: Douglas McGrath 
Hugh Fearnley-Whittingstall River Cottage - en serie matlagningsprogram som visar upp Dorset 

Bournemouth biografer
En gång i tiden, för inte så länge sedan, hade Bournemouth en enorm IMAX-biograf, i ett vackert läge vid havet. Tyvärr var den inrymd i en av "Storbritanniens fulaste byggnader". Lokalbefolkningen jublade när den revs 2013 och det lokala kommunalrådet visade även rivningen via webbkamera på sin hemsida! Så vyn har förbättrats, men hur är dina alternativ för att se på bio? De två viktigaste biograferna i staden är bara en kort promenad från varandra: Odeon (35-43 Westover Road) och ABC (27-28 Westover Road) ägs båda av samma företag och visar alla de stora Hollywood-filmerna. För något mer okänt, får du besöka fyren i Poole (21 Kingland Road, lighthousepoole.co.uk).

Att läsa
Tess of the D’Urbervilles av Thomas Hardy 
Persuasion av Jane Austen 
Far from the Madding Crowd av Thomas Hardy

Att lyssna på
Let England Shake av PJ Harvey 
Talking with the Taxman about Poetry av Billy Bragg 
Parachutes av Coldplay

Musikscener 
O2 Academy Bournemouth (570 Christchurch Rd, o2academybournemouth.co.uk) är platsen att gå för att se etablerade band. Likaså Bournemouth International Centre (Exeter Rd, bic.co.uk) är värd för alla typer av evenemang, däribland några välkända artister. För helt ny musik är The Old Firestation (36 Holdernhurst Rd, oldfirestation.co.uk) det lokala universitetets studentkårs bar samt en offentlig nattklubb, så här kommer du att träffa många intressanta människor, särskilt under universitetsterminerna. Halo (Exeter Road, halobournemouth.com) är ett populärt ställe för elektronisk musik, med fokus på house.
Bild: Bill Tyne (CC BY-SA 2.0)
Är du intresserad av denna stad?
Varför välja ESL?
 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.