Långa språkkurser utomlands med Företagspraktik

Program med språkkurs och företagspraktik
Praktiken äger alltid rum efter språkkursen, som förbereder praktikanten för att kunna arbeta hos ett lokalt företag. För att kunna använda sina kunskaper måste praktikanten ha uppnått en språklig nivå som låter honom eller henne leva upp till kraven för praktiken. Detta är nödvändigt för att programmet ska fungera på ett bra sätt och nå ett bra resultat.
Detta upplägg innehåller alltså två delar: språkkursen och den obetalda företagspraktiken.
 
Första steget: Språkkursen
Du börjar med en intensivkurs i språket, som ger dig möjlighet att leva upp till praktikplatsens krav. Under den första delen av programmet får du också hjälp med de olika steg som behövs för att efter språkkursen kunna arbeta effektivt som obetald praktikant hos ett företag:

 • Personlig analys för att definiera intressen och färdigheter
 • Skrivande av CV och ansökningsbrev
 • Möten med tänkbara arbetsgivare på plats
På detta sätt får du en total och objektiv översikt över arbetslivet på platsen och kan lättare definiera vilka mål du vill uppnå.
 
Andra steget: obetald företagspraktik
Du börjar sedan arbeta på ett företag som obetald praktikant. Genom att träffa olika människor och utföra olika arbetsuppgifter kommer du snabbt att bli bekant med det valda yrkesområdet. Undan för undan kommer du att få ett ökat ansvar och mer specialiserade uppgifter. För att programmet ska bli framgångsrikt är det mycket viktigt att du som praktikant lätt kan kommunicera på landets språk, samt att du är motiverad och tillmötesgående.
 
Yrkesområden
De tillgängliga yrkesområdena omfattar alla typer av kommunikation – tjänster, marknadsföring, handel, hotell, turism, informationsteknologi, ny teknologi, juridik, socialt arbete, med mera... Det finns alltså ett stort antal möjligheter. Begränsa dig inte till endast ett område och se inte bara denna enda aspekt, utan betrakta programmet som en helhet, en idealisk erfarenhet som ger dig goda språkkunskaper och möjlighet att använda dessa i verkligheten på ett företag i ett annat land.
 
Kompletterande aktiviteter
Detta är en utmärkt möjlighet för alla som vill lära sig behärska ett främmande språk. Att vistas en längre tid i total fördjupning i två kompletterande sammanhang – dels den rena språkutbildningen och dels en företagspraktik – innebär en stor fördel för dig i framtiden.
 

Läsa mer

Hitta ett land på kartan

Är du intresserad av detta språk?

5 SKÄL ATT VÄLJA ESL – SPRÅKUTBILDNING UTOMLANDS

 1. Star Agency Europe
 2. ESL VALD TILL BÄSTA SPRÅKRESEFÖRMEDLARE I EUROPA

  För femte gången har ESL – Språkutbildning Utomlands tagit hem titeln som bästa språkreseförmedlare i Europa vid ST Awards-galan 2016.

 3. LÄGSTAPRISGARANTI

  Vi återbetalar prisskillnaden, om du för samma kurs, på samma skola och på samma villkor skulle finna ett billigare pris hos någon annan språkreseförmedlare i Sverige.

 4. GRATIS OCH PERSONLIG SERVICE 

  Vi erbjuder dig en personlig och helt kostnadsfri uppföljning av varje steg av din språkresa. 

 5. KUNDTILLFREDSSTÄLLELSE  

  Under 2017 har 96 % av våra studenter rekommenderat ESL – Språkutbildning Utomlands till sina närmaste.

 6. KVALITETSCERTIFIERING 

  ESL – Språkutbildning Utomlands är erkänd av kvalitetskontrollorgan inom utbildning och turism.