Språkkurser med total fördjupning: Job Club i Nya Zeeland

Program
Queenstown är den snabbast växande staden i Nya Zeeland. Denna välkända plats drar till sig flera miljoner besökare varje år och skapar därmed många arbetstillfällen under skidsäsongen (juni – oktober), liksom under sommaren (december – februari), när turistströmmen är som högst. Gynnsamma regler för tillfälliga arbeten för utlänningar, betyder att detta resmål är speciellt intressant för alla de som önskar förlänga sin vistelse och tjäna litet extra fickpengar genom ett betalt arbete. För att göra livet lättare för dig hjälper vår partnerskola dig att guida dig i arbetssökandet. Job Club är speciellt utformat för deltagare som reser på studentvisum. Det ger dig tillgång till en rad tjänster som hjälper dig att hitta deltidsarbete så snabbt som möjligt efter starten av din språkkurs. Job Clubs veckovisa workshops inkluderar:
 
  • - Personligt stöd under ditt jobbsökande
  • - Hjälp att öppna ett bankkonto i Nya Zeeland
  • - Hjälp med att skriva CV och personligt brev på engelska
  • - Övningar i intervjuteknik på engelska och möten med nyckelpersoner från Queenstowns arbetsmarknad
  • - Hjälp med ansökan om ett IRD-nummer (skattenummer så att du betalar lägre skatt)
  • - Information om säsongsarbeten och var du finner arbetsannonser
  • - Hjälp att träffa eller att kontakta topparbetsgivare i Queenstown
 
Studenter som reser på ett Working Holiday Visa (WHI) får jobbplacering via skolan, med beaktande av studentens önskemål i så stor utsträckning som möjligt. På detta program börjar arbetet i allmänhet i slutet av kursen, men kan också ske samtidigt när det gäller långa kurser.
 
Områden:
Besöksnäringen, catering, försäljning, administration, marknadsföring, transport, resebyråer, spa, livsmedelsaffärer, bagerier, barer, klubbar, kasinon, fruktplockning, druvskörd, bensinstationer, byggnadsindustri, skidanläggningar (juni – september), etc.
 
Programkrav:
- Minimiålder: 16 år för språkkursen, 17 år för jobbet
OBS: För studenter under 18 år krävs tillåtelseintyg från vårdnadshavare för att kunna få jobba
- Studentvisum eller Working Holiday Visa (WHV)
- Minimum sex veckors kurs i engelska
- Rekommenderad lägsta språknivå i engelska: B1