Nederländska

På 1500-talet reste modiga handelsmän över haven i jakt på kryddor och råvaror och då spreds det nederländska språket över hela världen. I Asien, Afrika, Nord- och Sydamerika finns det språkliga rester som idag vittnar om det inflytande som dessa innovationssökande upptäcktsresande hade. 

Läsa mer
Den moderna nederländskan är mycket påverkad av andra språk, till exempel tyska, franska och engelska. Det finns även grekiska och latinska lånord i nederländskan, som för övrigt är ett av världens rikaste språk med sina nästan 350 000 ord. Nederländskan är modersmål för 22 miljoner nederländare och flamländare och den är också officiellt språk i Surinam och Nederländska Antillerna. I Indonesien, som har en befolkning på mer än 230 miljoner invånare, följer i allmänhet jurister, advokater, historiker och andra intellektuella en kurs i nederländska på universitetet. Via flamländska och nederländska samfund finns nederländskan i många olika länder och man kan även läsa nederländska på 250 universitet runtom i världen.

Flanderns och Nederländernas rika förflutna har gjort att man har handelsförbindelser med hela världen. Det nederländska språket spelar helt klart en viktig roll i gränsområdet mellan Flandern och Nord-Pas de Calais i Frankrike, både ekonomiskt och administrativt. Nederländskan är även viktig i den belgiska och luxemburgska ekonomin och utan tvivel ett av de kulturella språken i Europa.
Hitta ett land på kartan
Är du intresserad av detta språk?
Varför välja ESL?
 • Vald till bästa språkreseförmedlare

  Vald till bästa språkreseförmedlare

  ESL är en Lifetime Award-vinnare, efter att ha vunnit titeln som Bästa Språkreseförmedlare i Europa fem gånger vid ST Star Awards.

 • Lägstaprisgaranti

  Lägstaprisgaranti

  Du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar ett bättre pris för samma program hos en annan språkreseförmedlare.

 • Gratis service

  Gratis service

  Utnyttja vår personliga och kostnadsfria service - 97 % av våra kunder skulle rekommendera oss till sina vänner och släktningar.