INLEDNING

Följ våra 5 ”ESL Travel Bloggers” äventyr och vinn en av dessa superpriser som står på spel!

 • Upptäck våra 5 ”ESL Travel Bloggers”
 • Följ deras äventyr under deras språkresa på en av de 5 kontinenterna
 • Stöd din favoritbloggare genom att rösta på henne/honom

Din röst ger dig möjlighet att delta i utlottningen av:

 • 1 iPhone 7
 • 3 presentkort på easyJet till ett värde av 1 800 kronor
 • 5 högtalare Bluetooth Ultimate Ears UE Boom 2

Läs här nedan om våra ”ESL Travel Bloggers” genom att klicka på våra 5 drömresmål. Du kan följa deras äventyr genom att gilla vår Facebooksida.

Hur deltar man?

Ingenting är enklare, det räcker att du röstar på din favoritbloggare och fyller i formuläret som du når via hennes/hans profil under de tre månaderna röstningen pågår (för att garantera rättvisa är röstningarna öppna under tre månader för varje bloggare).

Under december är röstningen öppen för Sheila.

SXF - BERLIN

David Nguyen

Land

Schweiz

Ålder

23

Resedatum

16-29 juli 2017

Jag heter David Nguyen, jag föddes i Fribourg i Schweiz och studerar för närvarande konst i Lausanne. Jag har börjat producera små filmer med min familjs gamla videokamera och att rita historier i BD-format om min tidiga barndom. Nu, vid 23 års ålder, fortsätter jag med dessa intressen tack vare mina studier.

Lika viktigt som att hålla sig i fysisk trim, tycker jag det är att ha bra kunskaper i de språk man kommer i kontakt med under sitt liv. Det hjälper till att öppna sinnet och att vara mer smart! För mig är att resa ett måste, för varje resa är ett unikt äventyr som får själen att mogna mer än vad man kunde tro!

Att få resa till Berlin är en fantastisk möjlighet, för det är en stad som är ung, fylld med energi och med alla sorters kulturer. Jag är säker på att det kommer att stimulera min kreativitet!.

 • Om jag vore ett ord, skulle jag vara … BOOM!
 • Om jag vore mat, skulle jag vara … en litet för söt grönsaksröra
 • Om jag vore en sång, skulle jag vara … I love you Baby, I love you Doll med Parekh & Sigh (sjungen i duschen)
 • Om jag vore en superkraft, skulle jag vara en … en som kunde kontrollera tiden och förflytta sig med ljusets hastighet
 • Om jag vore en uppfinning, skulle jag vara … REC-knappen på en kamera

SOCIAL WALL

#ESLTRAVELBLOGGER

  LAX - LOS ANGELES

  Annina Müller

  Land

  Schweiz

  Ålder

  19

  Resedatum

  20 augusti - 2 september 2017

  Hej, mitt namn är Annina Mueller och jag är en schweizisk tjej som studerar ekonomi i S:t Gallen, Schweiz. Emellertid är jag ingen studienörd som sitter vid mitt skrivbord hela dagen. Jag älskar att gå ut, upptäcka nya saker och träffa nya människor.

  Min största passion är att resa – under mitt sabbatsår gjorde jag backpacking i Australien, Bali och Singapore. Jag lärde inte bara känna främmande kulturer och se fantastiska scenerier, utan jag lärde mig också mycket om mig själv. Jag kunde bredda mina vyer, vilket gjorde mig mycket lycklig. Dessutom började jag med yoga på Bali, vilket blev en viktig hobby för mig. Det hjälper mig att koppla av efter en stressig dag och ge mig energin tillbaka.

  Slutligen vill jag beskriva mig själv som proaktiv, vidsynt, motiverad och kommunikativ – alltid färdig för nya utmaningar.

  • Om jag vore ett ord, skulle jag vara … äventyrslysten
  • Om jag vore mat, skulle jag vara … en acai bowl
  • Om jag vore en sång, skulle jag vara … Flawless med Beyoncé
  • Om jag vore en superkraft, skulle jag vara … teleportering
  • Om jag vore en uppfinning, skulle jag vara … en kamera

  SOCIAL WALL

  #ESLTRAVELBLOGGER

   UKB - KOBE

   Vanessa Maudet

   Land

   Frankrike

   Ålder

   29

   Resedatum

   11-24 september 2017

   Jag heter Vanessa, jag är 29 år och är en resebloggare. Jag kommer från franska Rivieran och arbetar i Geneve med digital marknadsföring. Jag har bott i Frankrike, Tyskland, England och senast i franska Polynesien, under nästan tre år.

   Jag är alltså en resande själ, jag strävar efter att berika mig med totalt annorlunda resmål än vad jag är van vid. Jag talar tre språk och har alltid älskat att lära mig dem under mina studier, speciellt tack vare en total fördjupning (ett år i England och sex månader i Tyskland).

   Det är det perfekta sättet att lära sig om landet totalt, tycker jag. Att få upptäcka Kobe tack vare ESL, är fantastiskt, jag har i åratal drömt om att få lära känna Japan med sina kontraster mellan kulturtraditioner och ultramodern teknologi, som fascinerar mig. Språkbarriären är emellertid hög och denna fördjupning kommer att låta mig få kontakt med lokalbefolkningen och att uppleva ett unikt äventyr.

   • Om jag vore ett ord, skulle jag vara … en rododendron
   • Om jag vore mat, skulle jag vara … något från sydvästra Frankrike med gåslever
   • Om jag vore en sång, skulle jag vara … Let it go ur Frost, för den är så irriterande
   • Om jag vore en superkraft, skulle jag vara … en teleportering
   • Om jag vore en uppfinning, skulle jag vara … en översättningshörsnäcka som översatte alla språk omedelbart, vilket inte ESL kunde fixa :)

   SOCIAL WALL

   #ESLTRAVELBLOGGER

    CPT - CAPE-TOWN

    Andrea Gernone

    Land

    Italien

    Ålder

    22

    Resedatum

    7-21 oktober 2017

    Hej på er! Jag heter Andrea. Jag är en passionerad resenär, videofilmare, fotograf, GreenRope-fantast, kreativ, galen i sport och personlig utveckling, biolog och energiproducent! Men viktigast av allt, jag är din Travel Blogger från Kapstaden, Sydafrika!

    Ända sedan jag var barn och läste Corto Malteses äventyr, har jag varit nyfiken på Afrika och dess varma och autentiska färger, så olika andra kontinenters. Därför är jag så spänd på att få börja denna underbara upplevelse!

    Jag tycker att lära sig ett språk är som att öppna dörren till en helt ny värld. En värld bestående av en otrolig blandning av kultur, livsstilar, historier och, framförallt, människor. Det låter dig möta allt det som egentligen är att upptäcka ett nytt liv! Och vad har det att göra med att resa? Att göra det i kombination betyder bara att göra det fullt ut. Så nu kör vi!

    • Om jag vore ett ord, skulle jag vara … stiga upp
    • Om jag vore mat, skulle jag vara … focaccia
    • Om jag vore en sång, skulle jag vara … Ocean med John Butler
    • Om jag vore en superkraft, skulle jag vara … teleportering, utan tvekan!
    • Om jag vore en uppfinning, skulle jag vara … en solpanel

    SOCIAL WALL

    #ESLTRAVELBLOGGER

     SYD - SYDNEY

     Sheila Flores

     Land

     Spanien

     Ålder

     26

     Resedatum

     5-19 november 2017

     Hej allihop! Mitt namn är Sheila, jag är 26 år och bor i Barcelona, världens bästa stad. Jag älskar att resa, att lära känna nya kulturer och att lära mig språk, eftersom jag älskar att träffa människor från olika länder.

     För några år sedan hade jag tillfälle att få erfarenhet av att leva utomlands under några månader och det var det bästa beslut jag någonsin tagit! Du kan inte ana hur mycket du förändras genom att resa någonstans långt bort från vad du är van vid och ut ur din komfortzon. Du växer inte bara yrkesmässigt genom att behärska ett annat språk, men även som person, när du upptäcker att du klarar mycket mer än vad du trodde vara möjligt.

     Tack vara ESL kommer jag om några månader att vara i Sydney och leva livet. Jag kan fortfarande inte tro att det är sant! Det är en väldigt speciell stad för mig och jag vet att jag kommer att få en fantastisk tid där. Jag kommer att ströva runt på gatorna och stränderna och jag lovar att visa allt jag är med om under tiden. Jag vill ta med dig på denna resa – jag är säker på att du kommer att gilla det. Vi ska till AUSTRALIEN!

     • Om jag vore ett ord, skulle jag vara … kärlek
     • Om jag vore mat, skulle jag vara … bröd med tomat
     • Om jag vore en sång, skulle jag vara … Opportunity med Pete Murray
     • Om jag vore en superkraft, skulle jag vara … teleportering
     • Om jag vore en uppfinning, skulle jag vara … ett fordon som kan färdas på land, I luften och i vatten

     SOCIAL WALL

     #ESLTRAVELBLOGGER