Smarta semestrar!

Våra språkresor riktar sig till barn och ungdomar mellan 7 och 17 år.

Våra partnerskolors undervisningsupplägg och fritidsaktiviteter är särskilt anpassade för barn och ungdomar. Som du kan läsa om på vår webbplats eller i vår broschyr finns det olika långa kurser för alla åldersgrupper på de olika resmålen. Vi vill gärna understryka att en språkresa, även om den är kort, snabbt förbättrar förståelsen, ökar ordförrådet och framför allt gör det lättare att våga prata. Det är också, förutom den förbättrade språkförmågan, en fantastisk personlig erfarenhet och ett tillfälle att lära sig ett främmande språk på ett nytt sätt.

Kort sagt innebär ESL:s språkresor för juniorer en fantastisk semester, spännande aktiviteter, nya internationella vänner och verkliga språkliga framsteg!

Våra utvalda skolor

Vi har valt ut kvalitetsskolor med lång erfarenhet av språkundervisning för unga människor från hela världen. Alla våra skolor är officiellt godkända. Vi har dessutom valt skolor som ligger i säkra och attraktiva omgivningar. Våra team besöker med jämna mellanrum de skolor vi samarbetat med sedan en lång tid tillbaka.

Undervisning och omhändertagande

Lektionerna ligger vanligtvis på förmiddagarna, måndag till fredag. Du placeras i en liten grupp efter det språknivåtest som du gjort den första kursdagen. Lärarna undervisar alltid på sitt modersmål och anstränger sig för att skapa en avspänd och rolig stämning, med tonvikt på kommunikation. De är särskilt utbildade för att undervisa tonåringar i språk. Efter lektionerna, på fritiden, tar erfarna ledare som hör till skolan hand om er och ser till att vistelsen blir den bästa möjliga. Om du skulle ha något problem, finns skolans ledare anträffbara dygnet runt, endast ett samtal bort.

Resa och transfer

Du bokar din flygresa själv och vi föreslår att du är ute i god tid för att hitta så billiga biljetter som möjligt. När du anländer möts du av en personlig transferservice som kör dig till ditt boende och vid hemresa tillbaka till flygplatsen igen. Enligt gällande lagstiftning är transfer obligatorisk för personer under 18 år, såvida inte en vuxen följer deltagaren till programstarten och/eller hämtar vid vistelsens slut.

Service för minderåriga ensamåkande
De flesta flygbolag erbjuder en service för minderåriga ensamåkande, som inte är vana att resa på egen hand. Denna service, som benämns UM (unaccompanied minors), rekommenderas starkt för ungdomar under 13 år (på vissa flygbolag är denna ett krav). Den består av två samordnade tjänster: en från flygbolaget och en från skolan, vilka var och en ställer en representant till ditt barns förfogande.
På utresan anförtror du ditt barn till en representant för flygbolaget efter incheckningen, som tar med ditt barn till en reserverad avdelning på flygplatsen, följer med till flyget och ser till att ditt barn har det bra under flygresan, samt ansvarar för överlämnandet till en representant för skolan på flygplatsen vid ankomsten.
På återresan hjälper denna representant ditt barn med incheckningen och passagen genom säkerhetskontrollen, samt överlämnar till representanten för flygbolaget vid ombordstigningen. Du behöver bara vänta på dem vid ankomsten.
Denna integrerade tjänst betalas i allmänhet separat och består av kostnaderna för flygbolaget och skolan. Priset som våra partnerskolor debiterar för denna tilläggstjänst finns angiven under ”Tillval/tillägg” för varje resmål. Flygbolagets kostnad debiteras tillsammans med kostnaden för flygbiljetten.  

Boende

Du kan välja mellan att bo i värdfamilj eller residens, beroende på resmål och ålder. Oavsett vad du väljer bor du i en omgivning där du kommer att använda landets språk. Om du bor i familj får du chans att i hemmiljö lära känna familjens vardagsliv och om du bor på residens bor du och umgås med andra ungdomar i grupp i en trivsam och glad miljö. Hos familjen delar du vanligtvis rum med en annan elev. På begäran kan du få dela rum med en kamrat. På residensen delar du vanligtvis rum med flera elever. I båda boendealternativen ingår vanligtvis samtliga måltider.

Fritid

Alla våra partnerskolor kan erbjuda ett varierat fritidsutbud bestående av olika sporter, spel, lekar och kulturella aktiviteter, samt dessutom ett stort utbud av utflykter som gör det möjligt för eleverna att upptäcka resmålet och den omkringliggande regionen. Alla dessa aktiviteter arrangeras och leds av engagerade och utbildade ledare. Dessa aktiviteter är utan tvekan mycket viktiga eftersom de skapar en avspänd och varm gruppkänsla utanför klassrummet. Det är under fritiden som du utövar din favoritsport, besöker okända platser och får nya vänner.

• Fritid och miljö
Även om våra program är fulla av aktiviteter, finns det dock utrymme för deltagarna att vila, leka med varandra eller gå ut en sväng. Fritiden för de yngsta tillbringas vanligtvis på campus och i närvaro av ledare. Utflykter i staden kan även innefatta perioder då deltagarna går omkring på egen hand, men där ledarna bestämmer mötesplatser där de regelbundet kan kontrollera att alla har det bra och att ingen tappas bort. Det finns alltid en mötesplats med ledare till förfogande och som samlar deltagarna vid givna tidpunkter. Oavsett deltagarnas ålder försäkrar vi oss hos våra partnerskolor att allt görs för att garantera en säker miljö, anpassad till deras ålder.

Undervisning på rätt nivå och skriftligt intyg

Den första undervisningsdagen är mycket viktig. Alla deltagare får utföra ett skriftligt språknivåtest som gör att de kan placeras i en grupp med internationella elever som ligger på samma kunskapsnivå. Vid slutet av kursen får du ett intyg av skolan som beskriver kursens längd och den språkliga nivå du har uppnått.

• Priser/Fickpengar

I totalpriset ingår lektionerna, boendet med helpension, fritidsaktiviteterna och utflykterna som omnämns i broschyren. Förutom standardkursen erbjuder flera skolor dessutom intensivkurser, extra sportaktiviteter (såsom tennis, surfing, dykning, segling, ridning och fotboll), olika kvällsaktiviteter och kulturella utflykter. För ytterligare information se "Tillägg/Extra" för varje skola. På vissa resmål erbjuds dessutom ett mycket stort urval av extra aktiviteter som man kan betala för på plats. Ibland ingår även transfer från flygplatsen i priset. I den händelse transfer inte ingår anges detta under rubriken "Tillägg/Extra".

När det gäller fickpengar rekommenderar vi er att räkna med en budget av 500 kronor per vecka. Dessa pengar ska användas till exempelvis inköp av telefonkort, snacks, dricka och souvenirer. Ungefär samma summa rekommenderas när det gäller de frivilliga aktiviteter som erbjuds på plats. Denna budget bör alltid anpassas efter deltagarens inköpsvanor och behov.

ESL:s omhändertagande av eleverna

Eftersom vi är måna om att erbjuda ett omhändertagande av hög kvalitet följer våra gruppledare med eleverna till resmålen Salina Bay på Malta, Brighton i England, Los Angeles och Boca Raton i USA. Våra ESL-representanter bor på residensen på skolan och är tillgängliga dygnet runt.

Flyg och tåg

Transporter ingår inte i vår produktportfölj. ESL – Språkutbildning utomlands ger dig gärna och gratis råd och förslag på lämpligt färdsätt till och från din kursort, som du kan dra nytta av vid bokning av din resa genom internet eller via resebyrå. Ange i ditt anmälningsformulär om du vill utnyttja denna service, så kontaktar vi dig.
1

Välj dina önskemål

2

Förfina sökkriterierna

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape